5.2.09

PRIPREME ČELIK-OLIMPIK 2:0




Nogometni klub Čelik jučer je u sklopu priprema za proljetni dio sezone odigrao prvi prijateljski susret. Pred oko stotinu gledalaca koji su se okupili na glavnom terenu SRC „Circle Internacional“ naš tim savladao je jesenjeg šampiona Prve lige Federacije BiH, Olimpik iz Sarajeva rezultatom 2:0. Strijelci za crveno - crne bili su: Kapetan u 5. i Salihabašić 82. minuti susreta.

Čelik je nastupio u sastavu: Tripić, Jurčević, Morankić, Hasanović, Marković, Jančevski, Šabić, Hadžić, Duro, Kapetan i Salihbašić. U drugom dijelu u igru su ušli: Bilobrk, Ivešić, Lopes, Zahirović, Smriko, Osmanović, Džananović, Mašić, Nemeljaković, Jurić i Jamak. Ekipu sa klupe vodio je Marin Bloudek.

Susret između Čelika i Olimpika odigran je po veoma teškom terenu. Tokom čitavog meča padala je jaka kiša koja je donekle pokvarila ovaj dosta borbeni susret. Čelik je poveo golom Kapetana u 5. minuti susreta. Ovaj rani pogodak dao je vjetar u leđa našim igračima pa su do odmora stvorili još dvije dobre prilike koje na žalost nisu bile realizovane. U ovom dijelu susreta Čelik je bio puno bolji na terenu.

U nastavku susreta Bloudek i Musemić promjenili su dosta igrača što je dovelo do pada kvaliteta igre na terenu. U drugom dijelu jedinu šansu stvorio je Olimpik preko Radonje kojem je na kraju rezervni golman Bilobrk odbranio udarac.

Na kraju još treba dodati kako je utakmicu između Čelika i Olimpika vodio glavni sudija Goran Parađik.