22.2.09

Nesreća kod Stadiona

Dvoje mladih Zeničana, dvadesetogodišnja Irma Sivac i tri godine stariji Kenan Ribić teško su povrijeđeni oko ponoći između petka i subote, kada je na njih vozilom naletio Emir Hodžić (25) .

Kako nam je potvrđeno, oni su se kretali trotoarom kod autobuskog stajališta, nadomak zapadne tribine stadiona Bilino polje, u ulici Aska Borića, u strogom centru Zenice. U tom trenutku, velikom brzinom tom ulicom se kretala "Alfa romeo" (006-E-042), kojom je upravljao Hodžić, koji je iz još nepoznatih razloga izgubio kontrolu nad vozilom, udario mladića i djevojku, te se zaustavio, udarivši u stabla na obližnjem parkingu .

- Povrijeđeni su dovezeni iza ponoći. Oboje su opeservirani, a potom im je pružena neophodna pomoć, nakon čega su upućeni na druge odjele. Djevojka ima prijelom kostiju karlice i prebačena je na odjel Traumatologije. Mladić ima moguće povrede trbuha i smješten je na odjelu Hirurgije, kazao nam je jučer načelnik Urgentnog bloka Kantonalne bolnice Zenica.

Vozač je prošao bez vidljivijih povreda, jer su se aktivirali zračni jastuci u vozilu. Nakon što je saslušan, priveden je u policijske prostorije za zadržavanje, nakon čega će nadležnom tužilaštvu biti predan izvještaj o ovoj nesreći. Kako nam je potvrđeno, tokom današnjeg dana (ponedjeljak) će biti donesena odluka o eventualnom određivanju pritvora.