21.2.09

122


Načelnik Sektora uniformirane policije MUP-a Zeničko-dobojskog kantona Vedad Šečić, načelnik Sektora kriminalističke policije MUP-a ZDK-a Mirsad Pehadžić, šef Ureda policijskog komesara ZDK-a Senaid Hasić i portparolka kantonalnog MUP-a Aldina Ahmić najavili su danas na pres-konferecniji početak zajedničke informativne kampanje svih policijskih agencija u BiH pod nazivom „122“.

Kampanja će se na području ZDK-a realizirati u saradnji s EUPM-om, a tokom njenog dvomjesečnog trajanja, planirano je da se dodatno afirmira i poboljša dvosmjerna komunikacija građana i policije.

„Mišljenja smo da građanima treba dati informaciju o tome kako funkcionira ovo ministarstvo, koje su poteškoće, kako se odvija saradnja s drugim subjektima i koje su obaveze kada je u pitanju sigurnost zajednice”, izjavila je portparolka Ahmić.

Predstavnici MUP-a ZDK-a istakli su da će ovom kampanjom građanima pokušati ukazati na odlučnost u procesuiranju izvršilaca krivičnih djela, bez obzira na to pod kojim okolnostima se radilo, a u planu je i da se građanima ukaže na značaj saradnje s policijom.