5.1.09

Omladinski hor

Omladinski hor Zenica je u terminu tradicionalnog Novogodišnjeg koncerta posljednjih dana prošle godine upriličio do sada u Zenici neviđeni dvoiposatni spektakl, sa dvadeset dvije operske arije, popularne klasične numere, ali i dijelova muzičkih komada sa ovih prostora.

- Program je zaista zahtjevan, jer se u jednom trenutku na sceni nalazi 150 osoba. Ipak, želimo da ga izvodimo u "totalu", bez kraćenja i improvizovanja, što naravno poskupljuje svaki odlazak i izvedbu. Uz pomoć ministra kulture Kantona Sarajevo Emira Hadžihafizbegovića pronbati ćemo realizirati godtovanje u Sarajevu, a ima nekih naznaka i nastupa u Beogradu. Reditelj potpurija Goran Bulajić zainteresovan je da nam omogući gostovanje u Podgorici, kazao nam je umjetnički rukovodilac hora Milenko Karović. Uz tradicionalnu saradnju sa sindikatima regije Emilija Romanja (Emilia Romagna) u Italiji, Hor će imati nastup i van balkanskih prostora.

- Već je dogovoreno gostovanje u Italiji, kako sada stvari stoje, tokom aprila. Tamo ćemo imati nekoliko izvedbi potpurija, kazao nam je Karović.