5.1.09

Biciklizam

Srdačan pozdrav svim biciklistima, rekreativcima i profesionalcima, trenerima i sportskim radnicima. Godinama BiH izostaje sa takmičenja u brdskom biciklizmu te je donešena odluka se formira i brdsko biciklistička reprezentacija BiH. U toku su pripreme za sezonu 2009.
Radni sastanak sportskih klubova, prvenstveno klubova brdskog biciklizma ali i cestovnog kao i zainteresovanih pojedinaca i radnih organizacija de biti održan 17. Januara 2008 godine, vjerovatno u Zenici u prostorijama tehničke škole na Bilimišdu, jer je u centru BiH, pa je jednako pristupačna svima. Radni sastanak se treba i mora održati da bi se dogovorile pojedinosti oko detalja izbora pojedinih vozača za svaku određenu kategoriju. Potrebno je predložiti kalendar za sezonu 2009 u BiH koji bi se usaglasio sa cestovnim utrkama u BiH ali i inostranstvu. Potrebno je dogovoriti i usaglasiti elemente koji su neophodni da bi se održala utrka te uslove i kategorije takmičara. Radni sastanak treba biti održan prije zvanične godišnje skupštine Biciklističkog saveza BiH koja de biti održana u Banjaluci u februaru 2009.godine.
BICIKLISTIČKI SAVEZ BIH JE JEDINA VALIDNA ORGANIZACIJA ZA IZBOR I KANDIDATA, TAKO DA NIJEDNA DRUGA ORGANIZACIJA NEDE IMATI UTICAJA NA IZBOR KANDIDATA.
Važno da kandidati budu državljani BiH, da su psihički i fizički sposobni za takmičenja, da aktivno govore barem jedan strani jezik, poželjno engleski, te da posjeduju vlastitu opremu za treniranje. Doping kontrola de biti obavezna za svakog kandidata ukoliko bude ispunio uslove za pristupanje u reprezentaciju. Korištenje stimulativnih sredstava je strogo kažnjivo na međunarodnim takmičenjima, kako po kandidata, tako i po sportsku organizaciju koja stoji iza takmičara, te povlači krivičnu odgovornost.
Svaki takmičar po pristupu u reprezentaciju de dobiti adekvatnu opremu, takmičarsku licencu te obavezno osiguranje.
Treneri, sportski radnici, biciklisti individualci i drugi zainteresovani, bi trebali da dostave: svoje biografije, uvjerenje o državljanstvu i rodni list, CIPS - potvrdu o prebivalištu kopiju lične karte, za maloljetne kandidate saglasnost roditelja da se mogu takmičiti i pristupiti reprezentaciji,potvrdu o nekažnjavanju ( odnosi se i na maloljetne kandidate) mogudu listu osvojenih medalja na takmičenjima, kvalifikacije ( kao što je vozačka dozvola, kursevi stranih jezika, poznavanje rada na računaru su dodatni ali ne i obavezni dio priloga) i sve to potvrditi validnim dokumentom. Obavezno uz dokumente priloziti kontakt telefon, mail i sl. Kompletnu dokumentaciju snimiti u pdf file koji dete poslati u atachmentu na mail barucijaemir@hotmail.com sa naznakom ZA REPREZENTACIJU. Posljednji rok za prijem prijava je do 10. Januara 2009 u 16.00 h. Ovaj rok je određen zbog ažuriranja podataka i pravljanja baze za takmičare. Prijave koje budu stigle kasnije se nede uzimati u razmatranje.
Po dolasku na sastanak 17. januara 2009. trener ili sportski radnik ili sam kandidat de donijeti na uvid sve originale prethodno priložene dokumentacije radi utvrđivanja originalnosti.
Napomena: ukoliko se ustanovi da neki od podataka ne budu istiniti, tj. dokumenti budu falsifikovani, kandidat se ne uzima u razmatranje.

Dnevni red radnog sastanka de biti objavljen nešto kasnije.
Molim za strpljenje.
S poštovanjem!

Ispred Biciklističkog saveza Bosne i Hercegovine

Baručija Emir dipl.ing.arh. sekretar BBK FINISH Zenica

00387 61 838 134 barucijaemir@hotmail.com

Hvala i sretni praznici