5.1.09

Omladinski


Evo nas opet :) Omladinski program BH radija 1 i u novoj, 2009. godini svakog ponedjeljka, od 14 sati pa do 2 sata iza ponoci nudi vam obilje zanimljivih sadrzaja.
Danas, u 'dnevnom' dijelu programa (Infopol, Cuj BiH!, Dopunska nastava) podsjetit cemo vas na neke ljude, organizacije ili dogadjaje koje smatramo uspjesnim, korisnim, pozitivnim u prosloj godini, te se raspitati kakvi su im planovi za ovu - novu...
Tu su i 'standardni' sadrzaji kao npr. korisne informacije za srednjoskolce studente i ostale (Infopol), predstavljanje zanimljivih muzickih projekata, Radio Interrail koji vas ovog puta vodi do Armenije (Dopunska nastava), VOP vijesti, odlicna muzika...i jos puno toga.
Vasa javljanja ocekujemo u OP Forumu u kojem je danasnja tema - vanzemaljci, NLO-i i slicno...
U emisiji Kost u grlu gost nam je gospodin Slobodan Stajic, dugogodisnji novinar i urednik u 'Oslobodjenju', kosmopolit, covjek sa zanimljivim zivotopisom i iskustvom, a vjerujemo i kakvim dobrim savjetom za slusaoce OP-a.

______________________________________________________________________________________________

'Nocni' dio programa pocinje sa novim izdanjem Cinema Express-a, naseg filmskog zurnala, koji vam predstavlja najbolje iz svijeta filma u 2008.;
Anatomija Zvuka na programu je od 19.30h, potom slijede nova Magnovenja Emira Zametice, Cesalj Denisa Jelecanovica, pa prilozi kolega sa radio stanica iz Cross radio mreze, Oscilator radio show, a iza ponoci (tacnije nakon dijela koncerta tuzlanskog repera Frenkie-a iz OKC Abrasevic u Mostaru) i premijerno izdanje jos jedne emisije o elektronskoj muzici - TramRide, u kojoj vam DJ Ajnspric predstavlja novitete sa svjetske EDM scene.
_______________________________________________________________________________________________


Omladinski program BHR1 mozete slusati na svim zemaljskim frekvencijama BH radija 1:

Banja Luka 103.1 MHz
Bihac 88.8 MHz
Bijeljina 93.7 MHz
Centralna Bosna 97.0 MHz
Gorazde 107.3 MHz
Drvar 94.7 MHz
Capljina 87.8 MHz
Konjic 100.3 MHz
Mostar 97.3 MHz
Livno 88.1 MHz
Sarajevo 101.7 i 103.7 MHz
Trebinje 94.1 MHz
Neum 96.2 MHz

te putem satelita ili interneta - mms://media.bih.net.ba/bhradio1,
svakog ponedjeljka od 14h - 02h.