4.1.09

Odluke

Vlada Zeničko - dobojskog kantona odobrila je pola miliona KM za rješavanje stambene problematike boračke populacije u ovom kantonu.

- Međutim, odluka Vlade donesena je "uslovno" i stupiće na snagu, kad federalna Vlada uplati potrebna sredstva iz zajedničkog projekta zbrinjavanja. Opredjeljeno je 320 hiljada Km za rješavanje stambenog statusa boraca širom ZDK, te 180 hiljada KM za stambeni objekat sa 28 stanova u zeničkom naselju Lukovo polje, kazao je za "Dnevni avaz" premijer ZDK Miralem Galijašević.

Prema Protokolu iz maja 2007., Vlada FBiH obavezala se učestvovati sa 180 hiljada KM u kupovini stambene zgrade sa 28 stanova, koja je tada bila u izgradnji. Pored ovoga, odobrena su sredstva za kupovinu, izgradnju, dogradnju, adaptaciju ili rješavanje stambenog pitanja na drugi način za Nedžada Čabrića, Saliha Mulića i Šaćiru Delić iz Tešnja, Edina, Vahdeta i Ferida Hajdić, Zekiju Karabegović, Mehe Mejrića i Ifu Ibišević iz Maglaja, Edina Imamovića, Hamdiju Ibrahimovića, Šefiku Muratović i Elvira Faljića iz Zavidovića, Saliha Mahmića, Fadila Smajića, Nusreta Pjanića, Vahida Arnauta, Nihada Delahmeta i Amira Kamerića iz Zenice, te Adnana Bašića iz Kaknja.