2.8.08

Čelik 3 - Sarajevo 1








Rezultati susreta prvog kola nogometne Premijer lige BiH:

fotosi: J. Hadžić, Dnevni avaz i Eni News Agencija Travnik


SARAJEVO: Željezničar - Sloboda 0:1



LAKTAŠI: Laktaši - Velež 2:0



ORAŠJE: Orašje - Leotar 3:0
U nedjelju igraju Posušje - Travnik i Zrinjski - Borac. Utakmice Modriča - Zvijezda i Slavija - Široki odgođeni su za 3. septembar.







Nogometaši Čelika su u derbi susretu prvog kola Premijer lige BiH večeras u Zenici savladali Sarajevo sa 3:1 (1:1).Sarajevo je povelo u 38. minuti preko Handžića, a poravnao je Šabić u 45. minuti.Čelik je došao u vodstvo od 2:1 u 82. minuti golom Jurčevića, a konačnih 3:1 postavio je Kapetan pet minuta prije kraja utakmice.Utakmicu je na stadionu Bilino polje, pred oko 12.000 gledalaca, sudio Dejan Radiša iz Banje Luke.
NA POČETKU DRUGOG POLUVREMENA GRAD (LED) I NEVJEROVATAN PLJUSAK ZASULI SU BILINO POLJE. ODAVNO NIJE BILO TAKVOG NEVREMENA, KOJE JE DONIJELO NAJMANJE 5 CM VODE NA TEREN. Medjutim, niko nije izlazio sa terena.







NA POČETKU UTAKMICE, MINUTOM ĆUTNJE, TE FETIHOM, KAO I KNJIGOM ŽALOSTI U PROSTORIJAMA KLUBA I BAKLJAMA ZA SVAKU GODINU ŽIVOTA, ODATA JE POČAST BIVŠEM PREDSJEDNIK NK ČELIK, AHMETU HADŽIPAŠIĆU. NAŽALOST, NAVIJAČI SARAJEVA NISU ISPOŠTOVALI MINUTU ĆUTNJE, ŠTO JE NEČUVEN I DO SADA NEVIĐEN SKANDAL NA BH. TERENIMA. UTAKMICI JE PRISUSTVOVAO I ĆIRO BLAŽEVIĆ, KOJI JE REKAO DA JE ČELIK IMAO NAJMANJE ČETIRI - PET BRAZILSKIH AKCIJA, TE JE VRLO ZADOVOLJAN ONIM ŠTO JE VIDIO, POGOTOVO S OBZIROM NA VREMENSKE NEPRILIKE, RIJETKO VIĐENE NA NOGOMETNIM TERENIMA.