3.8.08

Job-agent



Zenička agencija "Job agent" i sarajevski web portal "Boljiposao" organizovali su jučer u Zenici zajedničku akciju upoznavanja nezaposlenih Zeničana sa mogućnostima aktivnog traženja posla, te opcijama koje im nude ove agencije, prisutne u cijelom regionu.
- Akciju smo organizirali da bi ljude uputili kako da dođu do novog ili boljeg posla. Želimo da animiramo ljude da budu aktivniji u traženju posla. Budući zaposlenici ovdje mogu ostaviti svoje biografije, kazala nam je Ana Marić, kadrovski menadžer agencije Job agent. Kenan Mandra, šef marketinga portala Boljiposao kaže da je ljetni period kada manji broj ljudi koristi internet, pa je dogovoren "izlazak na ulice da se animiraju ljude da ostave svoju biografiju".
Prema ocjenama portala i agencije, u BiH ima više od 500 hiljada nezaposlenih, te da umjesto pasivnog traženja posla, prijavljivanjem na biroe, nezaposleni moraju biti svjesni da je aktivno traženje posla jedini efektan način dobijanja posla.
Slobodnih radnih mjesta ima i mi na portalu uvijek imamo nekoliko stotina slobodnih radnih mjesta za BiH i Sloveniju. Nedavno smo organizirali sajam zapošljavanja u Sarajevu, na kojem je 70 poslodavaca ponudilo radna mjesta. Osim u Zenici, slične aktivnosti provodimo u Mostaru, Tuzli i Sarajevu, te Banjaluci, a potom i manje gradove, kaže Mandra.