4.3.09

Durmiš

Četrdesetpetogodišnji Hamid Durmiš jedan je od oboljelih Zeničanina koji čeka na operaciju spasa, kojom bi njegova jetra, a time i zdravlje bili spašeni. Hamid je svjestan da osim 150 hiljada eura za transplantaciju, on teško može naći i donatora sa odgovarajućim organom i krvnom grupom.

Staratelj peteročlane porodice u kojoj niko ne radi kaže da je "sebe hallio", ali da mu je žao što mu se djeca pate, nakon što su izgubile sposobnog hranitelja porodice.

- Najstarija kčerka Aldina je prva godina Ekonomskog fakulteta, i do sada sve i jedan ispit je položila sa desetkom. Na fakultetu tvrde da se radi o nadarenoj djevojčici, čije je daljnje školovanje zbog nedostatka novaca već došlo u pitanje. Bios am u Armiji do 2001. i poslali su me u penziju, nakon što je ustanovljeno da sam u Armiji obolio od Hepatitisa C. Ja tu penziju nisam do danas ostvario, a da ganjam svoja prava više nemam ni snage ni zdravlja. Čekam transplantaciju u Tuzli, jer u Evropi sve to košta 150 hiljada eura, koje ne mogu skupiti. Zato molim privrednike da barem stipendijom pomognu moju kćerku, da bi okončala fakultet i nakon završetka studija se zaposlila i pomogla mlađeg brata i sestru, kaže nam kroz suze Hamid.

Pomoć porodici Durmiš se može uplatiti na žiro račun: 1103216 otvoren na ime Hamid Durmiš u IK Banci Zenica:
1340100000000120-600611-05. Pomoć se može i lično uručiti u zeničkom selu Gradina, a kontakt sa porodicom je moguć putem telefona 032/438-254.