21.2.09

Sarajlije sa drogom u Zenici

Pripadnici Odsjeka za posebne namjene MUP-a ZDK su preksinoć u Zenici, u ulici Sarajevska kod broja 378 B, u naselju Janjići, zaustavili "Opel Astru" i "Renault Clio", u kojima su pronađeni K.B., (25) i R.A., (35), oba iz Sarajeva.

Prilikom pregleda unutrašnjosti vozila pronađeno je 103 grama materije, za koju je izvršenim vještačenjem u Odsjeku za kriminalističku tehniku i KDZ MUP-a ZDK, utvrđeno da se radi o metamfetaminu, poznatijem kao "Spid" (Speed) i 203,50 grama Kanabisa (marihuana).
U vozilu "Astra" je pronađena digitalna vaga, gasni pištolj sa pripadajućim okvirom i osam komada municije, kao i pribor za konzumiranje narkotika. osobe su uhapšene, te zadržane u prostorijama za zadržavanje PU I Zenica, a Vozila su zapečaćena i prevezena u krug MUP-a ZE-DO kantona.

Jučer je, saopćeno je iz MUP-a ZDK, Kantonalnom tužilaštvu Zenica je dostavljen Izvještaj protiv R.A. (35) iz Sarajeva zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, nakon čega je predat Kantonalnom tužilaštvu na dalji postupak.