9.2.09

Po godinu zatvora

Zeničani Aldin (Senad) Mešković (19), Armin (Mersudin) Miškić (21) i i Armin (Namir) Mahmić (19) dugo će se sjećati odluke da napadnu jednog sugrađanina i otmu mu mobitel. Presudom Kantonalnog suda u Zenici njih trojica su protekle sedmice osuđeni na po godinu dana zatvora za razbojništvo, koje se dogodilo početkom decembra prošle godine u Zenici.

Sudsko vijeće kojim je predsjedavao sudija Asim Pezer je prihvatilo sporazum o priznanju krivnje, koji su trojica mladića zaključila sa Kantonalnim tužilaštvom Zeničko - dobojskog kantona. U kaznu zatvora će biti uračunato vrijeme koje su proveli u pritvoru, a napadači će poziv na izdržavanje kazne dočekati na slobodi.

Trećeg decembra prošle godine njih trojica su došli u kafe «Palma» u Ulici Londža u Zenici, gdje su napali Damira Delića, vlasnika objekta, koji se nalazio u objektu sa djevojkom. Nakon što je odbio da im preda mobitel i cigarete, oni su ga počeli udarati rukama, nogama i metalnim stolicama, nakon čega su mu iz džepa uzeli mobitel Nokia vrijednosti oko 30 KM, koji su potom prodali za 15 KM i novac podijelili, prije nego su uhapšeni.