25.2.09

BNP u Crnoj Gori

Tridesetočlana ekipa Bosanskog narodnog pozorišta Zenica (BNP) otputovala je jučer oko podneva iz Zenice za Crnu Goru, gdje će danas (srijeda) i sutra u dva grada izvesti svoju veoma gledanu predstavu "Opšta bolnica". Večeras će predstava biti izvedena na daskama Crnogorskog narodnog pozorišta u glavnom gradu susjedne države, dok će glumci predvođeni Robertom Krajinovićem sutra imati nastup u Kulturnom centru u Bijelom Polju.

Reditelj predstave je Podgoričanin Goran Bulajić, a predstava je premijerno izvedena 9. januara. Kako su nam rekli u BNP-u, prema interesu publike ovo je jedna od najgledanijih i najčešće izvođenih predstava ovog teatra. Za sada postoje samo naznake da bi predstava po tekstu bugarskog autora Hriste Bojčeva, mogla uskoro gostovati opet u Podgorici, ovaj put u takmičarskom programu Podgoričkih teatarskih susreta, ali i na Festivalu satire u Zagrebu, te na daskama najpoznatijeg teatra glavnog grada Srbije, beogradskog Dramskog pozorišta.

U predstavi igraju Robert Krajinović, Mugdim Avdagić, Predrag Jokanović, Adis Mehanović, Nusmir Muharemović, Snežana Marković i drugi.