10.1.09

Požari

Zenički vatrogasci imali su pune ruke posla jučer prijepodne. Građani Zenice dogrijavaju stambene prostore na razne načine, čak i ako imaju kakvo - takvo grijanje, pa je jučer ujutro na najmanje dva mjesta izbio požar. U nekoliko sekundi razmaka vatrogasci su dobili dojave o požarima u stanu u ulici Saliha Cakana Mulalića te na krovu kuće u Goraždanskoj ulici.

- U Goraždanskoj 94 se zapalio dimnjak, a požar se proširio na krovnu konstrukciju. Taj požar je lokalizovan brzo, ali je požar izbio u potkrovnom stanu u ulici Saliha Cakana Mulalića kod Centra za socijalni rad Zenica, koji se sa stana Zumre Tabaković proširio na potkrovlje zgrade. U ovom požaru angažovali smo tri vatrogasne ekipe, koje su nakon dva sata uspjele lokalizovati požar, kazao nam je Nasir Beganović, komandir voda Profesionalne vatrogasne brigade Zenica.

U požaru na stanu Zumre Tabaković intervenisala je i ekipa Hitne pomoći. Iako u stanu za vrijeme požara i gašenja nije bilo osoba, vlasnici stana je pozlilo po dolasku kući, nakon što je vidjela razmjere požara i oštećenja, pa joj pružena pomoć u Službi hitne medicinske pomoći Zenica.