3.1.09

NG

Zeničani i gosti grada su Novu 2009. godinu na otvorenom, na Trgu Alije Izetbegovića. Agencija "Bulbulton" iz Zenice, je u popodnevnim satima priredila dječiji program sa bogatim zabavnim sadržajima, u okviru kojeg su podijeljeni i novogodišnji paketići za najmlađe Zeničane.

Večernji program počeo je iza 21 sat i trajao pola sata iza ponoći. U muzičkom dijelu programa učestvovali su bendovi "No rules" iz Tuzle i "Adrenalin" iz Zenice, te zenički pjevači Alen Šojko, Keno Refleks, Afan Smajlović i Saudin Fetić. Tačno u ponoć sa krova robne kuće "Bosna" započeo je spektakularni vatromet. Neki od nekoliko hiljada Zeničana na trgu dočekali su Novu uz zdravicu i želje da Nova bude bolja od Stare godine.

Troipsatna zabava na otvorenom je protekla bez veće upotrebe pirotehnike na trgu, što se može zahvaliti ponajviše izuzetno velikom broju policajaca, koji su osiguravali da sve prođe bez problema. Noć i prvi januarski dan prošli su u Zenici gotovo nestvarno mirno, bez većih intervencija i problema za policiju, hitnu pomoć i vatrogasce.