15.1.09

Magistarski na UNZE

Vlada Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) usvojila je na današnjoj sjednici Elaborat o organizovanju drugog ciklusa studija na Zdravstvenom fakultetu Univerziteta u Zenici, uz saglasnost na Plan upisa u prvu godinu drugog ciklusa studija prema Bolonjskom modelu u akademskoj 2008/2009. godini. Prema ovom planu, predviđen je upis 20 redovnih i 20 redovnih samofinansirajućih studenata na Zdravstvenom fakultetu.
Vlada ZDK je usvojila i Elaborat o organizovanju drugog ciklusa studija na Islamskom pedagoškom fakultetu Univerziteta u Zenici, uz davanje saglasnosti na Plan upisa 15 redovnih i 15 redovnih samofinansirajućih studenata u tekućoj akademskoj godini.
Data je i saglasnost na visinu troškova školarine i drugih usluga u drugom ciklusu studija prema Bolonjskom modelu na fakultetima Univerziteta u Zenici, pri čemu je cijena za redovne studente ostala ista,100 KM, a za ponovni upis 200 KM.
Redovni samofinansirajući studenti prvi upis plaćaće 1.500 KM.
"Vlada ZDK je dala i saglasnost na neto cijenu sata nastave na Univerzitetu u Zenici u tekućoj akademskoj godini, uključujući predavanja i vježbe, pri čemu cijena za redovne profesore iznosi 50 KM, za vanredne 45 KM, za docente 40 KM, pojasnila je novinarima ministrica obrazovanja, nauke, kulture i sporta ZDK Zdenka Merdžan