4.8.08

Napad kod Londže

U centru Zenice, u ulici Londža, dogodio se napad na svadbenu povorku, nakon kojeg je policija evidentirala dvije povrijeđene osobe, te oštećenja na najmanje jednom vozilu.
Kako je "Dnevnom avazu" potvrđeno u MUP-u ZDK, napadač na povorku je bio Sinan Bošnjak (49) iz Zenice, koji je iz za sada nepoznatih razloga kamenicom nanio štetu na jednom vozilu u koloni svatova koji su se kretali tom ulicom. Na vozilu je razbijeno staklo, a lake tjelesne povrede zadobila Zdravka G. Nakon ovog događaja nepoznate osobe, sa obilježjima NK Čelik fizički su nasrnuli na napadača, koji je zadobio ozljede, te je prebačen u bolnicu, gdje je zadržan zbog vidno alkoholiziranog stanja.
Na licu mjesta bilo je vidljivo, osim oštećenja na vozilu u kojem je povrijeđena Zdravka G., da je polomljen držač - postolje zastave Republike Hrvatske, koju su svatovi postavili na jedno od vozila. Policija je izvršila uviđaj. Kako nam je rečeno u policiji, ovaj događaj ima ima obilježja krivičnih djela oštećenja tuđe stvari i nanošenja lakih tjelesnih ozljeda, a dalja istraga i saslušanje aktera će definisati kakva će prijava protiv napadača biti podnesena.