9.8.08

Droga, opet




Službenici MUP-a ZDK jučer su finiširali akciju prikupljanja informacija i otkrivanja proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga. Podsjetimo, čak 66 posto otkrivenih narkotika u ovoj godini na području FBiH evidentirano je na području ZDK.
Službenici Odjela krim-policije PU zenica jučer prije podne u dvorištu kuće Berislava Bilića, na boju 70 u zeničkom naselju Raspotočje, pronašli su i izuzeli, na osnovu Naredbe Općinskog suda u Zenici, četrdeset jednu stabljiku u poodmakloj zrelosti, te više od 520 grama sasušene biljne materije indijske konoplje.
Nakon završenog pretresa, Bilić je uhapšen zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo „neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“, ali kako saznaje "Dnevni avaz", privremeno je pušten zbog zdravstvenog stanja. Naime, saznajemo da je "vlasnik" konoplje nedavno imao moždani udar, te se nalazi na oporavku uz ljekarski nadzor. i pored toga, policija će provesti postupak i sve podatke uz Izvještaj predati nadležnom kantonalnom tužiocu.