23.6.08

Sikola


Jedna osoba je poginula, a troje je teško povrijeđenih u saobraćajnom udesu, koji se jučer oko 16.25 sati dogodio u tunelu Sikola, na magistralnom putu M-17 kod Maglaja. U direktnom sudaru usred tunela su učestvovali golf II (946 - T - 590) kojim je upravljao Elvir Ekić iz Bosanskog Novog, i "vatrburg" (521-M-061) za čijim upravljačem je bio Ilija Marković iz Dervente.
Prema prvim podacima, iz još nepoznatih razloga, Marković je prešao na drugu kolovoznu traku i direktno se sudario sa "golfom", u kojem se nalazile tri osobe. Marković je od povreda u sudaru na licu mjesta preminuo, dok je troje iz "golfa" prebačeno za zeničku Kantonalnu bolnicu.
- Dovezeni su vozač Elvir Ekić, koji ima povrede glave i nogu, te Edina Ekić, koja ima više povreda glave. Oboje su u teškom stanju sa nizom povreda. Treća dovezena povređena osoba je Indira Ekić, ona je trenutno na pregledima i za sada ne možemo reći jesu li njene povrede teže ili lakše prirode, kazao nam je sinoć u 19 sati dr. Kasim Spahić, načelnik Urgentnog bloka Kantonalne bolnice Zenica.