12.6.08

PU

Prvi čovjek policije Zenice Mirsad Pehadžić smijenjen je sa dužnosti i upućen na drugo radno mjesto, saznaje "Dnevni avaz". Njemu se spočitava da je duže vrijemeimao izuzetno loše rezultate u organizaciji posla i bezbjednosti Zeničana, te da je jedan od "najzaslužnijih" za poražavajuće rezultate u broju ukradenih vozila, pljački i drugih kriminalnih djela na području Prve policijske uprave, odnosno PU Zenica.
Policijski komesar MUP-a ZDK Fahrudin bečirović u izjavi za "Dnevni avaz" je potvrdio da je Pehadžića razriješio dužnosti, ali kaže da je razlog za smjenu druge prirode.- MUP je u sklopu reorganizacije izvršio određen promjene rukovodećih ljudi. Gospodin Pehadžić je na tom mjestu osam godina i Uprava policije ZDK je procjenila da će on bolji učinak dati na mjestu u Sektoru krim-policije Kantonalnog MUP-a. Čin i plaća su isti, on je faktuički drugi čovjek mog kabineta, pa prema tome, ne mogu reći da se radi o smjeni, kazao je za naš list Bečirović.
Pokušali smo saznati i komentar smijenjenog načelnika, ali nam je rečeno da je, otkako je na njegovo mjesto stigao Admir Gazić, dosadašnji šef krim-policije ZDK, Mirsad Pehadžić na bolovanju do daljnjeg i nije se pojavio na novom radnom mjestu.