14.6.08

Kik-boks


Klub borilačkih vještina «Isak» iz Zenice sinoć je bio domaćin i organizator memorijalnog Međunarodnog turnira «Hajrudin Isaković – Isak».
Na jubilarnom, desetom po redu memorijalu koji je održan po K-1 pravilima, nastupilo je sedam kvalitetnih boraca iz Srbije, Hrvatske, Mađarske, Makedonije i BiH.
U prvom četvrfinalnom meču Zoran Majkić iz Hrvatske savladao je Nermina Halilovića iz Sarajeva odlukom sudija sa 2:1.
Mađar Nađ Tibor bio je ubjedljiv sa 3:0 u duelu sa Borisom Ciganom iz Banjaluke. Zeničanin Muamer Tufekčić takođe sa 3:0 savladao je Makedonca Mirka Kostića.
U polufinalu bez borbe uspio se plasirati predstavnik Srbije Vladimir Đorđević jer se Mensur Dedić nije pojavio na turniru.
Prvi polufinalni meč između Vladimira Đorđevića iz Zorana Majkića okončan je več u drugoj rundi. Naime zbog povrede koljena Majkić je predao meč.
Drugi polufinalni meč donio je veoma zanimljivu borbu za oko 800 gledalaca u dvorani Bilmišće. Miljenik zeničke publike Muamer Tufekčić u tri iscrpljujuće runde savladao je Mađara Nađa Tibora sa 2:1. Pobjednik je praktično riješen u trečoj rundi kada se Mađar nakon jednog veoma jakog udarca našao na podu, ali se nakon sudijskog brojanja ponovo vratio u meč.
U finalnu borbu član zeničkog Isaka, Muamer Tufekčić ušao je sa povredom noge i slomljenim prstom. Ipak uspio je izdržati tri runde i biti ravnopravan protivnik. Sudijskom odlukom od 2:1 pobjedio Vladimir Đorđević, kome je pripala nagrada od 1.500 dok je Tufekčić dobio 1.000 eura.

U revijalnom dijelu turnira predstavili su se članovi tekvando kluba Zenica,a održana su i četiri promotivna meča. Predstavnica Mađarske, Brunner Boglarka savladala je članicu Isaka ,Merimu Spahić sa 3:0,dok je Zeničanin Sadam Stupa sa 2:1 bio bolji od Dine Brajlovića sa Ilidže. Bahrudin Mahmić efektno je sa 3:0 pobjedio Harisa Kurbegoviuća iz Sankog Mosta, dok je zeničku publiku digao na noge svojom borbom Džemal Mahmić. Makedonac Ile Risteski već u prvoj rundi nakon serije jakih udaraca bio je prinuđen da preda meč.