13.4.09

Uskrs u Zenici (1)



Prigodnim programom na platou Trga Alije Izetbegovića u Zenici jučer je Hrvatsko kulturno društvo "Napredak" obilježilo katolički blagdan Uskrs.

- Program su "začinili" solisti i tamburaši zeničkog "Napretka", a mažoretkinje ovog društva i Katoličkog školskog centra "Sveti Pavao" su prolaznicima dijelile Uskrsna jaja, koja su pripremili članovi "Napretka", kazao nam je Zdenko kolak, predsjednik ogranka "Napretka" u Zenici, koji je svim katolicima zaželio da Uskrs dočekaju i proslave u krugu obitelji, susjeda i prijatelja.

Dijeljenje uskrsnih jaja svidjelo se Zeničanima, posebno mlađima, a kako je istakao Kolak, simboličnim činom katolici Zenice uputili su svojim sugrađanima "poruku ljubavi sa željom da svima bude ljepše u ovom gradu".

Uokviru proslave Uskrsa u Zenici organizovan je i tradicionalni Uskrsni prijem i napretkov koncert, te promocija časopisa Matice Hrvatske "Krijesnica", tradicionalni šahovski Uskrsni turnir, te prvi Stonoteniski turnir, kao i program Narodnih plesova, pjesama i običaja Hrvata Srednje Bosne.