7.5.08

Pritvor za kradljivce

Sutkinja Općinskog suda u Zenici Sonja Radošević jučer je odredila pritvor za četiri osobe osumnjičene da su članovi dvije grupe kradljivaca automobila na području Zenice.
Pritvor je određen za Adnana Dogloda (24) i Edina Hamzića (23), koji su prošle sedmice uhapšeni. Njihov saučesnik Sanela Prošić (20) uhapšena je prije tri dana, a Atif Musić (24), koji je sa njima učestvovao u krađi, još je u bjekstvu. Pritvor im je određen jer se smatra da bi mogli ponoviti djelo kao višestruki povratnici i kradljivci automobila ili utjecati na svjedoke, dok se provodi postupak protiv njih. Hamzić i Doglod se više puta osuđivani, a za ovo djelo je predviđena kazna od jedna do osam godina zatvora. Doglod i Hamzić su, sa saučesnicima, automobile krali, a potom ih "čerupali" prodavajući dijelove auto-otpadima u Zenici i okolini.
Sutkinja Radošević odredila je pritvor i za Mirheta Hamzića i Seada Adilovića, zbog sumnje da su počinili krađe više putničkih motornih vozila. Sud je osumnjičenima odredio jednomjesečni pritvor zbog postojanja naročitih okolnosti da će oni boravkom na slobodi uticati na svjedoke, odnosno četiri saučesnika protiv kojih se takođe vodi istraga, a nalaze se na slobodi.