17.5.08

Pripravnici



OŠ Skender Kulenović i šest pripravnika potpisalo je ugovore o prvom radnom angažmanu, a istovremeno direktorica škole Alisa Ibraković je potpisala Ugovore o partnerstvu škole sa nevladinim organizacijama "Narko Ne" iz Sarajeva i "LERC" iz Zenice, koje su predstavljale Nerma Daut i Dajana Jonjić.
- Povećan broj mladih delinkvenata i prevencija poremećaja u ponašanju bili su povod da krajem prošle godine otvorimo prvi Dnevni centar za rad sa mladim osobama, a povećan obim posla "natjerao" nas je da angažujemo dodatne snage, uz saglasnost Ministarstva obrazovanja. Kao pedagozi, posredstvom "Narko Ne2 biće angažovani logoped Amela Vehabović, socijalni pedagog Minela Imamović i psiholog Kanita Kulić, a "Lerc" nam je pomogao u prvom angažmanu profesora razredne nastave Ines Karabegović, Edina Begagića i Sanje Knežević, kaže direktorica škole Alisa Ibraković.
Sarajevski "Narko Ne" na sličan način u Centrima za socijalni rad Istočna Ilidža, Istočno Novo Sarajevo i Centru Kantona Sarajevo angažovali su još šest mladih sociologa, koji prva radna iskustva stiću praktičnim radom, formalno zaposleni u NVO "Narko Ne". Zenički "LERC" posreduje u zapošljavanju, unapređuje aktivnosti i angažman na traženju posla, a osim sa školom u zeničkom naselju Novo Radakovo, sličan ugovor o angažmanu pripravnika sklopljen je i sa Kantonalnom bolnicom Zenica.