11.5.08

Napad



U zeničkoj ulici Lonđa, u neposrednoj blizini bašte kafea "Atlantis" jučer oko 14, 45 teško je povrijeđen tridestdvogodišnji Nebojša Savić. Kako je za "Dnevni avaz" potvrdio portparol policijskog komesara MUP-a ZDK Senaid Hasić, Savića su napala dva, za sada nepoznata lica, a nakon tuče, on je ostao ležati u lokvi krvi.
Iako na licu mjesta niko od očevidaca nije želio izaći u susret policiji, tvrdeći "da niko ništa nije vidio" i pored prepunih okolnih bašti ugostiteljskih objekata, policija, potvrdio nam je Hasić, raspolaže nezvaničnim saznanjima o mogućim učesnicima u tuči, ali će te informacije biti potvrđene naknadnom istragom i razgovorom sa osumnjičenim osobama, ali i žrtvom napada.
Kako nam je kazao dr. Ermin Ruščukić, dežurni ljekar Urgentnog bloka Kantonalne bolnice Zenica, pacijent je dovezen sa nekoliko povreda, nije u životnoj opasnosti, te je upućen na dijagnostiku, nakon čega će ljekari odlučiti o daljem medicinskom tretmanu povrijeđenog.

Kako je u 16,30 za "Dnevni avaz" izjavio dr. Ermin Ruščukić, povrijeđeni će biti zadržan na liječenju u KBZ i konstatovane su mu teške tjelesne ozljede, ali i pored prvobitnih sumnji, ljekarskim pregledom je utvrđeno da Savić nije izboden nožem, nego su mu povrede nanesene tvrdim predmetom ili pesnicama, te on na tijelu ipak nema uboda.
- On ima lom jagodične i nosne kosti, povrede vilice i lica, te glave, a nakon zbrinjavanja je smješten na dalje liječenje u KBZ, kazao je dr. Ruščukić, dodavši da povrijeđeni na tijelu nema povreda božem.