23.5.08

Gajba - slučajno

Pod rediteljskom palicom mladih zeničkih režisera Feđe Imamovića i Mirze Begovića otpočelo je snimanje prve epizode humorističke tv serije „Gajba Slučajno".
Prvi zenički TV sitkom opisuje živote pet studenta koji dolaze u Zenicu iz različitih sredina. Karakteri likova i njihove međusobne razlike, shvatanja i poimanja su ključni faktor "Gajbe Slučajno", kaže reditelj Begović.
- Ovaj projekat definiše i prikazuje studentski život i sve izazove koji su pred mladima u potpuno nepoznatom gradu. Zenica je prikazana u pozitivnom svjetlu, na jedan vedar i simpatičan način, kao i neka od najpopularnijih mjesta gdje mladi Zeničani i studenti u Zenici provode slobodno vrijeme, kaže reditelj Mirza Begović.
Mladi ljudi širom Bosne i Hercegovine imali su priliku putem interneta aplicirati za odabir glumačkog kadra, a na audiciji se pojavilo više od 150 kandidata, nakon čega su započele četveromjesečne pripreme za snimanje, jer kako kaže mladi reditelj Feđa Imamović, "najteže je nasmijati ljude", pa se ekipa posebno koncentriše na kvalitet snimljenog materijala i dijaloga. Prvu zeničku TV seriju podržala je Općina Zenica i gradonačelnik Husejin Smajlović,
Sredinom maja "Gajba slučajno" je sa Bosanskim narodnim pozorištem dogovorila postavljanje seta i scenografije za snimanje, nakon čega je i krenulo snimanje prve epizode. Ekipa TV serije "Gajba slučajno" još nije otkrila detalje do kada će se odvijati snimanje, te kome će biti ponuđen materijal i gotova serija za emitovanje, nakon što pilot-epizoda bude gotova.