6.5.08

Evropski pokret


Evropski pokret u Bosni i Hercegovini će danas i sutra, 6. i 7. maja u Zenici organiziranjem sportskih i kulturnih manifestacija obilježiti Dan Evrope u BiH.
- Uokviru sportskog programa odigrat će se 2. memorijalni turnir "Azem Zilkić Meza" na kojem će nastupiti ekipe Čelika, Slobode iz Tuzle, Željezničara iz Sarajeva i Modriča Maxime. Polufinalne utakmice na programu su u utorak, a finalna u srijedu. Turnir će otvoriti načelnik Općine Zenica Husejin Smajlović i bivši selektor mlade reprezentacije Hrvatske Ivan Gudelj, kazao je Predrag Praštalo, generalni sekretar Evropskog pokreta u BiH.
Svečanost «Bosna i Hercegovina za Evropu» bit će održana sutra u 18 sati u Bosanskom narodnom pozorištu. Uz bogat zabavno-kulturni program predstavnici Evropskog pokreta u BiH uručit će specijalna priznanja zaslužnim predstavnicima općina, ambasada u BiH, privrednih subjekata i drugih organizacija te pojedincima zaslužnim za razvoj evropskih integracija i širenje pozitivnog imidža BiH.
U srijedu u 20 sati u centru Zenice bit će održan koncert na kojem će nastupiti grupa Regina, Amel Ćurić i Haris Vuković. Pokrovitelji ovih manifestacija su Predsjedništvo BiH – kabinet predsjedavajućeg BiH Harisa Silajdžića, Vlade FBiH i Zeničko- dobojskog kantona, Općina Zenica i ambasade Mađarske, Slovačke, Češke i Poljske u BiH.