11.4.08

Napadi


Prvoj policijskoj upravi u Zenici je u više navrata prijavljivano otuđenje imovine iz kruga firme Arcerol Mittal Zenica, najčešće starog željeza, koje je kasnije prodavano. Također, prijavljivano je i da su pljačkaši nasrtali na radnike obezbjeđenja Arcerol Mittala.
Na osnovu prikupljenih informacija, obavještenja i dokaza, službenici policije su, zbog postojanja osnova sumnje da se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem ovih krivičnih djela, jučer uhapsili Amira K. (19), i Senada K. (24) iz Zenice, pod sumnjom da su u utorak oko 20 sati, kod kapije "8" Arcerol Mittala, pri namjeri da otuđe želejzo sa voza, koji je izlazio iz kruga, fizički nasrnuli na radnike obezbjeđenja udarajući ih metalnim i drugim tvrdim predmetima, povrijedivši dvojicu čuvara Mittala.
- Obojica su kriminalistički obrađena i uz izvještaj o počinjenim krivičnim djelima "teška krađa" u pokušaju i "nasilničko ponašanje" predati na dalji postupak Kantonalnom tužilaštvu Zenica, a tokom današnjeg dana (četvrtak) je za izvršenje istih djela uhapšen i Senad H. (23), koji će nakon saslušanja u policiji biti predat tužiocu, kazao nam je portparol policijskog komesara MUP-a ZDK Senaid Hasić.