12.4.08

CNC

Ministar razvoja, poduzetništva i obrta u Vladi Federacije BiH Velimir Kunić jučer je uručio certifikate o uspješno pohađanoj obuci i ispitu za šesnaest polaznika iz drvoprerađivačkih kompanija centralne BiH. Oni su završili višemjesečnu obuku i ispit iz područja CNC programiranja i rada sa kompjuterski upravljanim obradnim centrom za obradu drveta.
Kako je istaknuto na skupu, kojeg je organizovala Razvojna ekonomska zajednica REZ Centralna BiH, drvna industrija je najbolje "plasirana" u trgovinskom razvoju BiH, jer je pokrivenost uvoza izvozom i više od 300 posto, što znači da BiH triput više izveze, nego što uveze u ovoj oblasti.
Certifikate su dobili Vlado Novaković, Frano Lučić i Jerko Čivčija (Aureus Gornji Vakuf / Uskoplje), Suvad Ahmetspahić, Saudin Mačković i Admir Gračić (Sabix Borik Maglaj), Adem Burak i Amir Burkić (Enterijeri AG Zenica), Mahir Muminović i Mirsad Lugonjić (Artisan Tešanj), Ragib Pinjić (Tvornica montažnih kuća Krivaja Zavidovići), Pavle Lončar i Mustafa Čamdžić (Krivaja Žepče), Asim Brković i Onedin Muslić (Nansi Žepče), te Semir Sivro (Saaf Zenica).