5.3.09

Ulaznice za koncert Dine Merlina

SARAJEVO / ZENICA, 05.03.2009: Nakon što je objavljena vijest da će dugoočekivani koncert Dine Merlina biti prva velika manifestacija koja će se odigrati u novootvorenoj Gradskoj areni Zenica, zabilježen je ogroman interes javnosti za ovaj događaj. Nemali broj Zeničana, kao i stanovnika iz drugih krajeva BiH i susjednih zemalja odlučilo je prisustvovati ovom bitnom događaju koji će u sebi objediniti svečanost trenutka otvaranja veleljepne dvorane, te vrhunski doživljaj koncerta najveće zvijezde Balkana.

Dino Merlin će nastupiti u Zenici u petak 20. marta, a koncert počinje u 20,30. Ulaznice za ovaj događaj upravo su puštene u prodaju i mogu se nabaviti po jedinstvenoj cijeni od 10 KM. U Zenici se ulaznice mogu kupiti u agencijama: Centrotrans Euroline, Bulbulton, Buenavista, Bistours Zenica, Intertours Zenica, te na uličnim štandovima NK Čelik. Ulaznice su na prodaju i u ostalim dijelovima BiH – u Visokom, Ilijašu, Kiseljaku, Fojnici, Olovu i Kaknju u agencijama Centrotrans Euroline; potom u Mostaru u agenciji Autoprevoz Bus Mostar; u Travniku u agenciji Santours; u Konjicu u agenciji Konjictrans, u Jablanici u agenciji Jablanica Bus; te u Sarajevu u trgovini Magaza, u svim poslovnicama Centrotransa, te na platou Skenderija.

Dino Merlin i njegov tim vođeni su željom da ovaj koncert ni po čemu ne zaostaje za koševskim spektaklom kojim je započeta ovogodišnja turneja „Ispočetka“, a koji je zabilježen i na DVD-u. Izgled scene, kvalitet zvuka i vrhunska uigranost muzičara garancija su da će zenički događaj u svemu ostati upamćen. Organizator koncerta je agencija Magaza, a broj telefona za dodatne informacije 033 266 000

Dinamika priprema odvija se po planu, kako u timu Dine Merlina, tako i na terenu, gdje se obavljaju završni radovi u novoizgrađenoj Areni.

Direktor zeničkog Javnog preduzeća za upravljanje i održavanje sportskih objekata Husein Hinović, pod čijom će ingerencijom biti i nova Arena, kaže kako on, kao i mnogi drugi sugrađani, smatra da će 20. mart biti jedan od najvažnijih datuma u poslijeratnoj historiji Zenice. “Razlog za to je činjenica da su u novi objekat uložena značajna sredstva, puno napora i želja da se konačno stvore uvjeti kako bi se mladi ljudi ovog grada okrenuli sportu i organiziranim oblicima provođenja slobodnog vremena. Najljepši mogući početak rada Arene je upravo koncert naše najveće zvijezde, Dine Merlina”, zaključuje Hinović. (KRAJ).

Dino Merlin team