7.3.09

Napad


Predsjednik Saveza demobilisanih boraca FBiH Mehmed Šišić fizički je napadnut jučer oko podneva u centru Zenice, ispred zgrade vlade ZDK, od strane za sada neidentifikovanog demobilisanog borca, potvrdio nam je i sam Šišić.

- Borci su bili ranije u kantonalnom odboru SDB-a, očekujući isplate, koje su kasnile, tehnički, nekih pola sata od dogovorenog. izrevoltirani su otišli pred sjedište Kantona, a kad sam im se pridružio, da bi ih obavjestio da će isplata krenuti svakog trena, jedan od njih je prišao i udario me šakom, kazavši da sad hoće ne samo januarsku, nego sve zaostale naknade, kazao je Šišić.

U pokušaju da dobijemo informaciju iz policije, prvo smo obavješteni da slučaj nije prijavljen, a potom da su naknadno uzeti podaci o slučaju, te da policija traga za osobom prema dobijenom opisu.

- Desetak demobilisanih je, nakon što je on udario mene, nasrnulo na njega. Tu je bilo nekoliko policajaca koji su sve mirno gledali, kazao je Šišić, dodavši da ga je "policija nazvala da uzme podatke tek nakon što su se za slučaj zainteresovali novinari".