28.2.09

Pucnjava u centru Zenice

Četrdesetogodišnji Vehid Kadrić iz Zenice teško je ranjen jučer oko 15,40 sati u centru Zenice, nadomak Kamenitog mosta, kada su na njega pucale dvije još uvijek zvanično neidentifikovane osobe. Kako nam je potvrđeno u policiji, u incidentu su učestvovali Kadrić sa jedne, te osobe sa inicijalima E. B. i A. S. sa druge strane. Kadrić je tom prilikom ranjen pucnjevima iz vatrenog oružja, a policija raspolaže sa određenim opisom i saznanjima o vjerovatnim napadačima.

Za sada se zna da su napadači pobjegli u vozilu crne boje, ali preciznijeg opisa nema, osim što policija raspolaže sa nezvaničnim opisom i imenima osumnjičenih, za kojima se traga.

- Pacijent je dovezen sa prostrijelnom ranom lijeve ntkoljenice i sa vjerovatnim lomom vilice. Ova druga povreda biće definitivno utvrđena snimanjem i dijagnostikom, koja će potrajati do uvečer, kazao nam je oko 16 sati dr. Ermin Ruščukić, dežurni ljekar Urgentnog bloka Kantonalne bolnice Zenica, neposredno po prijemu ranjenog Kadrića. Kako smo vidjeli na licu mjesta, nekoliko hitaca završilo je u parkiranim automobilima, a prava je slučajnost da nije bilo više ranjenih prolaznika, jer je to najfrekventniji pješački dio Zenice.