18.2.09

Pritvor

Šemsudinu Kosu (35) i Hazimu Čolomanu (27) iz Zenice dežurni sudija Kantonalnog suda u Zenici Unkas Arnaut odredio je jučer ujutro tridesetodnevni pritvor po zahtjevu kantonalnog tužioca ZDK Nermina Tešnjaka, potvrđeno je jučer "Dnevnom avazu" u sudu i tužilaštvu. Treća uhapšena osoba u policijskoj akciji u Živkovićima kod Zenice između subote i nedjelje (Elvir Alić) u ovom trenu ne dovodi u direktnu vezu kao izvršilac krivičnog djela razbojništva.

Prema informacijama kojima raspolažemo, Alić je bio "naručen" za prijevoz osumnjičenih, te nije bio akter razbojništva u samoj kući, nego je trebao pomoći u bijegu, no jučer se, zbog interesa istrage, nije mogla potvrditi ova informacija.

Tada još nepoznate maskirane osobe su u subotu uvečer izvršile razbojništvo nad Šukrijom Čolomanom (58) i njegovom suprugom, u porodičnoj kući u zaseoku Živkovići - selo Seoci, dvadesetak kilometara od Zenice. Napadači su vezali bračni par ljepljivim trakama, a potom Šukriju prisilili da im preda oko 50 hiljada KM, te izvjesnu količinu zlatnog nakita i dragocjenosti iz kuće. Nakon četrnaestosatne potjere, te pređnih tridesetak kilometara pripadnici PU Zenica i jedinice za podršku MUP-a ZDK u uspjeli okružiti i uhapsiti osumnjičene.

postovani urednice zovem se Elvir (Edhema) Alić, rođ. u Zenici,
te nemam ama bas nikakve veze sa slucajem coloman
u Zenici postoje dva Elvira Alića samo su razliciti osnovni podaci
molim da to objavis na stranici jer ovo nanosi ogromnu stetu
u poslu i zivotu. Alic