28.2.09

Pozivnica

Općina Zenica, Turistička zajednica ZDK i Sportsko-rekreativni klub ,,Bosna" iz Zenice, domaćini su i organizatori otvorenog državnog rafting kupa"BOSNA R6 BiH Rafting Cup "ZENICA 2009" na rijeci Bosni u Zenici dana 21.03.2009.godine.

Na takmičenju će prisustvovati 25 rafting ekipa u muškoj i ženskoj kategoriji i preko 100 učesnika iz cijele Bosne i Hercegovine i zemalja iz okruženja, što ovoj manifestaciji daje međunarodni karakter.

Otvoreni rafting kup "BOSNA R6 BiH Rafting Cup "ZENICA 2009" će se održati u centralnom dijelu grada "Kamberovića polje" na rijeci Bosni, u vrijeme već tradicionalne manifestacije "Čimburijada" gdje se očekuje 20.000 posjetilaca, te veliki broj domaćih i inostranih zvaničnika.

Pored sportskog takmičenja, naši gosti takmičari će se upoznati sa tradicionalnim običajima našeg grada, učestvovati na svečanom otvaranju sportske dvorane ARENA upriličene za Dan Zenice, biće najavljeno takmičenje na samom početku večernjeg muzičkog koncerta istog dana, te posjetiti kulturna događanja i čimbur-društva tokom "Čimburijade 2009".

Organiziranje sportskog rafting takmičenja u Zenici ima višestruki značaj koji se ogleda prvenstveno kroz razvoj sporta, turizma i rekreacije u ZE-DO kantonu i ukupnoj afirmaciji Bosne i Hercegovine.

Općina Zenica i rafteri našeg kluba već su do sada potvrdili svoju sposobnost i gostoprimstvo, pa će sa svoje strane i ovog puta učiniti sve da planirani sportski događaj protekne u duhu ferpleja i maniru velikog takmičenja, koji će doprinjeti daljoj popularizaciji ovog iznimnog popularnog sporta u svijetu i kod nas, ali i razvijanju ukupnog opredjeljenja da općina Zenica bude prepoznata pored ostalog i kao mjesto sportskog i turističkog raftinga.

Takođe, na ovoj sportskoj manifestaciji će prisustvovati predstavnici iz struktura vlasti Općine Zenica i ZDK.

Pozivamo Vas da svojim prisustvom uvelićate našu manifestaciju i date svoj doprinos putem madija, kako bi upoznali širu javnost o značaju i razvoju naših ciljeva i sporta u našem gradu.

S poštovanjem,



SPORTSKO-REKREATIVNI KLUB "BOSNA"

UŠĆE BB, LJETNA POZORNICA

BR.TEL. 061/788-705

FAX: 032 / 241 - 049

WEB; www.srkbosna.com