27.2.09

Dino Merlin će nastupiti u novoj Gradskoj areni Zenica


Napokon će se desiti dugoočekivani nastup Dine Merlina u Zenici. Ovaj umjetnik i njegov tim s pažnjom se pripremaju za predstojeći događaj, s obzirom da se radi o prvom koncertu u jednom novootvorenom prostoru. Naime, nova Gradska arena Zenica čije je svečano otvorenje planirano za 20. mart 2009. godine, svoj koncertni život započinje istoga dana, i to u velikom stilu - nastupom najveće zvijezde Balkana.

Ljetos je ovaj umjetnik po treći put napunio Koševo, a spektakl kojem je prisustvovalo 60.000 ljudi ostao je trajno zabilježen na DVD-u koji je odnedavno u prodaji. Potom je trijumfirao na tuzlanskom i bihaćkom stadionu, te nastupio na mnogim lokacijama širom Evrope. Nakon zimske pauze, Dino Merlin nastavlja turneju koja prati izlazak njegovog desetog studijskog albuma Ispočetka.

Zenički koncert u produkcijskom i tehničkom smislu neće zaostajati za već održanim nastupima u našoj regiji. Dino Merlin odavno je postavio visoke standarde svojih koncerata, pa će tako i ovaj put, vrhunski uigran desetočlani bend, pojačan specijalnim gostima, nastupiti na sceni iznad koje će biti postavljen veliki video zid sastavljen od LED ekrana, a razglas će posjetiteljima Arene dočarati kvalitet zvuka adekvatan onome na koševskom koncertu.

Merlin će sa svojim ansamblom i gostima izvesti veliki broj numera sa novog albuma Ispočetka, kao i odabrane stare hitove u novim aranžmanima.
Koncert Dine Merlina u novom veleljepnom zdanju zeničke Arene desit će se u petak 20. marta s početkom u 20,30, a ulaznice po jedinstvenoj cijeni od 10 KM u prodaju kreću naredne sedmice.

Dino Merlin team