23.1.09

Odbijen sporazum

Kantonalno tužilaštvo Ze - do kantona odbilo je sporazum koji je ponudila odbrana Elvisa Omića iz Tešnja, saznaje "Dnevni avaz".

Omić je optužen da je udario i teško povrijedio automobilom policajca Muhidina Kaloševca (34), pripadnika PU Tešanj. Njega je 29. septembra prošle godine oko dva sata na magistralnom putu Doboj - Sarajevo, u nenaseljenom dijelu blizu mjesta Šije, Kaloševac i njegov kolega pokušali zaustaviti, nakon čega je Omić udario Kaloševca, te nastavio voziti, odbivši da se i tada zaustavi.

Kalušić je u zeničku bolnicu prebačen sa nizom povreda glave, ekstremiteta i unutrašnjih organa, a ljekari su u cilju stabilizacije njegovog stanja obavili tri hirurške operacije.

Kako nam je potvrđenu u Tužilaštvu, Omićeva odbrana je predlagala kaznu od tri mjeseca zatvora uz priznanje krivnje, dok Tužilaštvo nije željelo pristati na kaznu manju od godinu i po zatvora, jer je Omić odbio da stane i pruži pomoć policajcu.

- Sada slijedi redovni sudski postupak i suđenje, a Omiću, ako se dokaže krivnja, slijedi zatvorska kazna znatno veća od onog što je predlagala njegova odbrana, rečeno nam je.