5.1.09

Mitropolit

Njegovo visokopreosveštenstvo mitropolit dabrobosanski Nikolaj, je u prepunom hramu Rođenja Presvete Bogorodice u Zenici, služio Svetu arhijerejsku liturgiju, uz sasluženje dva sveštenika i dva đakona Mitropolije dabrobosanske.

Mitropolit Nikolaj čestitao je pričešće onima koji su se za taj čin pripremili postom i molitvom, očevima njihov praznik Oci i svim vjerujućim koji su prisustvovali liturgiji nastupajući Božić.

Mitropolit dabrobosanski povodom predstojećeg Božića, rekao je, kako dolazi dan radosti Hristovog rođenja – veliki praznik, kada se pravoslavni vjernici sjećaju svoje djece i u molitvi i u njihovom darivanju.

„Danas pominjemo sve iz Starog i Novog zavjeta koji su izrasli u čestite očeve. Porodica, Crkva i škola trebaju da budu jedno i da se stalno dopunjuju kako bi naraštaje pripremili za život. Želimo da među ljudima bude dobra volja i da se svi kao djeca Božija međusobno poštujemo, volimo i pomažemo“, vjernicima u zeničkom hramu Rođenja Presvete Bogorodice poručio je mitropolit dabrobosanski Nikolaj.