8.1.09

Izviđači

Savez izviđača općine Zenica več tradicionalno organizuje boravak djece i omladine na Smetovima.Smetovi, su tradicionalno mjesto okupljanja izviđača Zenice, za vrijeme zimovanja.

Osnovni programski cilj naše organizacije je masovan boravak u prirodi, sa željom da pored naših članova, obezbjedimo iste uslove boravka i organizovanog druženja i djeci. Zenice U sklopu ove programske aktivnosti realizovat će se i poseban projekat nastavka ŠKOLE ZA VOĐE EKO DRUŽINA.
U nezaboravnom druženju, igrama na snijegu i učenju u 4. smjene od 6 dana u periodu od 11.01-31.01.2009. kroz naš dom na Smetovima prođe 100 djece uzrasta od 7-15 godina.
U dogovoru sa JP za održavanje i uređenje sportskih terena i sa Općinom Zenica Savez je preuzeo obavezu da u funkciju stavi i kuću TZ na platou Smetova koja bi bila u funkciji Savez, djece i omladine grada , kluba ekstremnih sportova Scorpio i svih građana Zenice u vrijeme trajanja zimskog raspusta. Ovim bi se kapacitet smještaja povćao za još dodatnih 20 mjesta po smjeni.
Cijeneći izuzetno tešku ekonomsku situaciju u gradu Savez i ove godine djeci Zenice nudi kompletan boravak / smještaj, puni pansion, instruktorski rad/ u trajanju od šest dana za 60 KM.

Prevoz autobusima na relaciji Zenica –Smetovi obezbjedila je Općina Zenica od 10.01. a polazak autobusa je u 9 i 30 iz Zenice sa autobuske stanice i zaustavljanjem kod Gimnazije , Drvenog mosta, Crkvice i povratak u 16 i 30 sa Smetova

Ovu priliku koristimo da Vas pozovemo da posjetite naš dom na Smetovima i napravite svoje reportaže.

S poštovanjem,



Predsjednik SIOZ-a:
EdinŠarić