25.1.09

Čelik pobjedio u Orašju

POGLEDAJ GALERIJU FOTOSA ČELIKA U ORAŠJU - FOTO: J. HADŽIĆ

U subotu su na terenu od umjetne trave stadiona Goal u Orašju odigrane tri zanimljiva meča. U trokutu utakmice sa 2x30 minuta odigrali su Orašje protiv Omladinca iz Mionice, člana Prve lige Federacije BiH, zatim Omladinac i premijerligaš Čelik iz Zenice, te na koncu Orašje i Čelik.

„Tromeč“ je počeo u 13 sati, a sva tri šefa struke su dali priliku za nastup svim igračima koji su im na raspolaganju.U prvo meču Orašje je savladalo Omladinac sa 2:0 , u drugom je Omladinac uspio sačuvati mrežu protiv Čelika (0:0), dok je u trećem Čelik golovima Džananovića i Šabića savladao Orašje sa 2:1 (gol za domaćina postigao Pejić).Svoje prve nastupe u crveno crnom dresu zabilježili su i južnoamerikanci Džekson i Žunior.

U duelu sa Omladincem trener Marin Bloudek na teren je izveo mlađe igrače.

Nastupili su:Bilobrk, Nemeljaković, Zahirović, Ivešić, Muslić, Muratović, Džananović, Osmanović, Salihbašić, Dilaver, Smriko.
U duelu sa Orašjem igrali su : Tripić,Jurčević,Hasanović,Marković,Moranjkić,Žunior Pereira,Jančevski,Purić,Šabić,Kapetan /od 31 min.Zahirović/,Džekson /od 10 min.Džananović/.

Iako je proteklih dana kao moguće pojačanje Čelika, najavljivan dolazak Josipa Lukačevića , od njegovog angažmana neće biti ništa.Naime prema posljednjim informacijama iz dnevne štampe Lukačević je potpisao ugovor sa hrvatskim prvoligašem Cibalijom.

tekst: ENI news
fotos: Jasmin Hadžić