22.1.09

Arena, dva mjeseca prije otvaranja

Dva mjeseca prije planiranog svečanog otvaranja, na Dan Zenice 20. marta, počelo je finaliziranje priprema u izgradnji najvećeg infrastrukturnog objekta u poslijeratnoj Zenici.

Više desetina miliona maraka vrijedna multifunkcionalna gradska dvorana "Arena" otvoriće svoja vrata na Dan općine hiljadama znatiželjnika, a fotoaparat "Dnevnog avaza" jučer je zavirio u unutrašnjost objekta, u kojem je počelo finaliziranje radova.

- Počelo je postavljanje parketa, semafora, završavaju se poslovi na klimi i ventilaciji, počinje postavljanje stolica, semafora i "teleskopskih" tribina. Posao ide predviđenom dinamikom i za sada nema smetnji da 20. marta uistinu i bude otvaranje, kazao nam je Husein Hinović, direktor Javnog preduzeća za upravljanje sportskim objektima Zenica.

Za sada je izvjesno da će 11. ili 18. aprila prvi muzički događaj u "Areni" biti koncert Zdravka Čolića, a izvjesno je održavanje i budućih velikih sportskih događaja u ovoj dvorani, koja će primati oko 6.500 posjetilaca u maksimalnom kapacitetu.

KLIKNI OVDJE DA VIDIŠ GALERIJU FOTOGRAFIJA