29.12.08

Zenit

Zenički radio Zenit obilježio je desetu godišnjicu postojanja rođendanskim slavljem upriličenim u ekskluzivnom prostoru novootvorenog hotela "Dubrovnik".

Uz pjesmu Kenana Tucića, voditelje Jasnu Hodžić i Almira Gađuna Agija, te rođendansku tortu, koju je prerezala direktorica Majda Bajramović, centralni dio programa posvećen je dodjeli godišnjih nagrada Zenit Radija.
Nagrada za novinara godine pripala je Senadu Hadžifejzoviću, glumac godine je Enis Bešlagić, dok je zenički načelnik Husejin Smajlović primio nagradu za ličnost godine.

Hadžifejzović i Bešlagić su se sjajno zabavljali, razgovarali sa Smajlovićem o "procvatu" Zenice, te sa Sabahudinom Sašom Vugdalićem o sportu. Hadžifejzović je priznao da uopće ne ide na prijeme u Sarajevu, ali se rado odazvao pozivu iz Zenice, u kojoj je početkom osamdesetih, kad je počinjao svoj novinarski rad, vodio nekoliko radijskih emisija.

Enis se pak kod vašeg novinara raspitivao dokle je došla gradnja multipleks kina u Zenici, izrazivši nadu da će uskoro ponovno imati priliku da se druži sa zeničkom publikom. Među gostima je bio i menadžer Faruk Drina koji nam je otkrio da je "vidno pozitivno iznenađen nivoom i organizacijom cijelog programa, ali i onim što je Zenica postigla u posljednjih nekoliko godina".

Nagrade su primili i Mirha Suljević (Media Group) za medijsku saradnju, Hamdija Kulović za pomoć u osnivanju radija, te Izudin Mujezinović (Miss Prom) i hotel "Dubrovnik"za poslovnu saradnju.