1.7.08

Poziv za donacije

Ragbi ekipa Čelika iz Zenice, prvak države u ragbiju sedam, nastupiti će na na ovogodišnjem Evropskom klupskom prvenstvu, popularne sedmice, koje se krajem jula igra u Moskvi. Na ovom prvenstvu, koje je u suštini Europska Liga prvaka u ragbiju sedam, nastupiti će dvadeset najboljih ekipa iz Europe.
Pored Zeničkog Čelika na turniru će nastupiti ragbijaši Splitske Nade, kao prvaci Hrvatske, zatim Engleski Rosslyn Park RFC, Irski Irish Exiles Branch, Ruski VVA Podmoskovie, Francuski RC Bayonne, USEFS iz Moldavije, Dinamo iz Bukurešta, Ukrajinski Oblon University, SC 1880 Frankfurt, kao prvak Njemačke, RK Vairas iz Litvanije, Švedski Enkopiing RC, latvijski RC Miesniki, belgijski RC Leuven, prvaci Španjolske i Portugala, Beogradski RC Pobednik, Danski Aarhus RK, NSA Sofiaoz Bugarske i Švajcarski prvak Hermance Region RC.

Ovo će, nakon Evropskog prvenstva u ragbiju sedam, biti najkvalitetniji skup u ragbiju sedam, koji će se pojaviti kao stalna disciplina na Olimpijskim igarama 2012.godine, a ujedno je naj jače klupsko takmićenje u Europi.

Organizator takmicenja snosi troskove smjestaja i ucestvovanja natakmicenju, dok RK Celik treba obezbjediti novac za troskove prevoza i osiguranja u iznosu od 13.000,00KM
Ljubazno Vas molim da u okviru Vasih mogucnosti razmotrite mogucu donaciju koja bi bila upotrebljena za pokrivanje troskova prevoza.

Iskreno se nadam da ce te naci razumjevanja i razmotriti mogucnost dapomognete odlazak najtrofejnijeg BiH kluba na ovo prestizno takmicenje.

Kontakt soba je Tarik Sarajlic
tarik.sarajlic@gmail.com