18.6.08

Prva (Opća) Gimnazija





U velikoj sali Općine Zenica održana je promocija maturanata šesdesete generacije Prve gimnazije Zenica, bivše Opće gimnazije. Ove godine maturiralo je 155 maturanata, od kojih je njih osamnaest završilo školovanje kao "super odlikaši", odnosno sa peticama iz svih predmeta, pa su automatski oslobođeni polaganja maturalnog ispita.
Učenik generacije je Damir Karović, koji je tokom četvorogodišnjeg školovanja ostvarivao odlične rezultate na tamičenjima iz fizike, matematike i informatike, a uskoro putuje na svjetsko prvenstvo mladih fizičara, koje će se održati u Vijetnamu.
Maturantima su se obratili načelik Zenice Husejin Smajlović, direktor Gimnazije Vedat Hadžiosmanović i ministarica obrazovanja ZDK Zdenka Merdžan.
Najbolji odlikaši u Prvoj gimnaziji su Larisa Ahmetspahić, Dženana Alić, Amela Avdić, Amra Fazlić, Lejla Hasić, Lamija Hodžić, Damir Karović, Lejla Kratina, Adisa Mujčinović, Lamija Pojskić, Ena Salčinović, Amra Salkić, Azra Smajić, Amra Sobo, Jasna Strika, Amra Šahinović, Naida Škaljić i Tea Tutić.