26.6.08

Prenosimo-pred gostovanje Čelika u CG

Prije nekoliko dana, fudbaleri Grblja su otpočeli svoje evropsko putešestvije. U Zenici su u prvom meču prvog kola Intertoto kupa izgubili od Čelika sa 2:3, što je, svakako, obećavajući rezultat pred revanš koji se u subotu od 17.30 sati igra na stadionu Kraj Bistrice.
Nakon dolaska iz Bosne i Hercegovine i jednog slobodnog dana, fudbaleri i Stručni štab su se juče okupili u Hotelu "Palma" u Tivtu, gdje će biti smješteni do meča sa Zeničanima.
Jedan od najiskusnijih u redovima Grbljana svakako je Miljan Radović, povratik u tim iz Radanovića. Radović vjeruje da će se njegov tim domoći drugog kola i utakmice sa turskim Sivasporom.
- Prvo poluvrijeme u Zenici smo odigrali dobro, u nastavku pali, ali je to i očekivano za ovaj period. U pripremnom periodu smo, ali je najvažnije da smo uspjeli da napravimo aktivan rezultat pred revanš u Nikšiću - kazao je Radović.
Može li Grbalj pobijediti u reavšu i plasirati se u naredno kolo?
- Mislim da možemo do drugog kola, i prema svemu viđenom, u subotu na "Bilinom polju" realno je da prođemo. Kvalitetniji smo, a za prolaz nam je dovoljna pobjeda od 1:0 ili 2:1. Vjerujem da ćemo se na kraju radovati - istakao je vezista Grbljana.
U timu Čelika od ostalih odskaču Šabić, Hodžić i novajlija Kapetan.
- Da, oni su i najopsaniji, ali ipak ne treba zaboraviti činjenicu da su oni igrali kao domaćini. Oni su ekipa koja mnogo drugačije igra na strani i stoga sam veliki optimista da ćemo na kraju izboriti plasman u naredno kolo.
Grbalj će Čelik ugostiti u Nikšiću. Radović, kao Nikšićanin, poziva navijače da dođu u što većem broju i daju podršku njegovom timu.
- Nikšić je grad fudbala i ljudi vole ovaj sport. Ne sumnjam da će doći u velikom broju, a ja ih ovom prilikom pozivam da doću na stadion kraj Bistrice i daju nam podršku - zaključio je Miljan Radović.

Ekspedicija Čelika će u Nikšić stići dan pred utakmicu, u petak. Biće smješteni u hotelu "Onogošt", a u vrijeme odigravanja meča treniraće na stadionu Sutjeske.
Nije isključeno da na dan utakmice u Nikšić dođu i navijači Čelika...

Nogometaši zeničkog Čelika sutra će otputovati u Nikšić gdje će u subotu protiv ekipe OFK Grbalj igrati revanš utakmicu 1. kola Intertoto kupa. Prvi meč odigran prošle subote na Bilinom polju Čelik je dobio sa 3:2. Ivo Ištuk, šef stručnog štaba Čelika na put će povesti 17 nogometaša: Burić, Tripić, Amel Pjanić (golmani), Jurčević, Moranjkić, Pupčević, Hasanović, Marković, Salčinović, Kapetan, Novaković, Duvnjak, Gafurović, Šabić, Hadžić, Hasić i Stupar. "Proteklih sedam dana maksimalno smo iskoristili da osvježimo ekipu. Imali smo namjeru da se u međuvremenu pojačamo ali nismo uspjeli. U Nikšić idemo da se nadigravamo. Uvjeren sam da ćemo odigrati bolje nego u Zenici i da ćemo sačuvati gol prednosti", izjavio je Ivo Ištuk, šef stručnog štaba NK Čelik.



Uprava Grblja je odredila cijene karata za revanš utakmicu prvog kola Intertoto kupa. Cijene su simbolične, ulaz na zapadnu tribinu košta dva, a za istočnu jedan euro. Možda je to i najbolja pozivnicima svim ljubiteljima fudbala iz Crne Gore od odu u Nikšić i daju podršku Grbljanima.
Crnogorski list DAN & Eni News