9.6.08

Poučno,strašno,ali nije za one sa slabim živcima



Pazljivo pogledajte obje fotografije i procitajte poruku ispod njih. Proslijedite, u sto vecem broju, svojim prijateljima i poznanicima. Proslijedjivanje vam nece ispuniti nijednu vasu zelju, a ni brisanje vam nece uzrokovati nesrecu (kao sto to obicno pise u lancima srece). Rijec je o nasoj moralnoj duznosti. Lijepi pozdrav i cuvajte se!




Slika u postu, zabiljezena 1994. godine tokom sudanske nestasice za hranom, je osvojila 'Pulitzer-ovu nagradu. Slika prikazuje izgladnjelo dijete koje je puzalo prema kampu s hranom Ujedinjenih naroda udaljeno samo 1 km od mjesta slike. Na slici, lesinar ceka da dijete umre kako bi ga mogao pojesti. Slika je sokirala cijeli svijet. Nitko ne zna sto se dogodilo s dijetetom, kao ni Kevin Cartner, koji je napustio mjesto nakon sto je uhvatio fotografiju. Tri mjeseca kasnije fotograf je pocinio samoubojstvo.




Ovo je pronadeno u njegovom dnevniku: 'Dragi Boze, obecavam da nikad necu bacati svoju hranu bez obzira kako loseg okusa bila ili kako sit budem bio. Molim se da ce On sacuvati ovog malog djecaka, voditi ga i sacuvati od bijede. Molim se da cemo biti osjetljiviji na svijet oko nas i da necemo biti zaslijepljeni nasom sebicnom prirodom i interesima. Nadam se da ce nam ova slika biti podsjetnik koliko smo sretni i da nikad necemo uzimati stvari olako.' Molim te ne prekini mail . posalji ga svojim prijateljima na ovaj dobar dan. Pomolimo se za one koji pate bilo gdje na svijetu i posalji ovo kao prijateljski podsjetnik. Sjeti se slike kad se pozelis pozaliti na hranu ili kad ju pozelis baciti..
OBECAJTE DANAS .. NIKAD SE NECU RASIPATI S HRANOM
Ovo je stvaran svijet u kojem zivimo i ovo su temelji realnosti. Misao za podijeliti .