14.6.08

Krađa, prekid, incident, Islanđani...sramota

50. minuta (UTAKMICA JE PREKINUTA): U telefonskom kontaktu sa sjedištem EHF naređeno je da se Mađari moraju vratiti na teren. Selektor Halid Demirović preko oficielnog razglasa zamolio je naše navijače da ostanu mirni, te ne ubacuju nikakve predmete na teren.

Potom je riječ uzeo delegat meča Bjorn Ericksson iz Švedske. Nakon što mu navijači "nisu dozvolili" da govori, skandirajući "Ovo je Bosna", rekao je na engleskom jeziku "Igra je završena" i utakmica je definitivno prekinuta!

PREUZETO SA WWW.SPORTSPORT.BA

50. minuta (prekid traje 30 minuta): Mađari ne žele izači na parket dvorane Skenderija, jer tvrde da im je "sigurnost ugrožena". Isteklo je 15 minuta prekida, što propisuju pravila EHF-a, kako bi se nastavila utakmica. Mađari ni po koju cijenu neće iz svlačionica, i pored toga što ih sudije i delegat utakmice ubjeđuju da se vrate na parket. Čeka se zvanična potvrda šta će biti sa utakmicom. Naši igrači se lagano zagrijavaju na terenu. Mađari su bez potrebe napustili parket nakon što je nekoliko upaljaća uletilo na parket, zbog lakrdija suija sa Islanda koji su cijelim tokom meča očito bili na strani gostiju.

50. minuta: U Skenderiji je nakon protesta publike i povlaćenja Mađara u svlačionicu i dalje u toku prekid revanš utakmice baraža za plasman na SP. Gosti vode 27:24, i na domak su plasmana na SP u Hrvatskoj, ali još se ne žele vratiti na parket. Podsjetimo, sve su zakuhale sudije sa Islanda koje su više nego očito na strani Mađara, te oko 8.000 navijača revoltirano njihovim odlukama ubacivalo predmete u teren... Prema pravilima EHF-a prekid smije trajati 15 minuta, a da li će biti nastavljena utakmica znaće se za koji minut. U mišijoj rupi su i sudije sa Islanda.