20.6.08

Konvoj pomoći



Uokviru projekta Ministarstva za raseljene osobe i izbjeglice Federacije BiH pomoći povratnicima u RS, Općina Zenica je jučer ujutro organizovala konvoj pomoći prijateljskoj opštini Zvornik, RS, u kojem je prikupljena značajna količina materijalnih i novčanih sredstava za povratničke mjesne zajednice.
Prikupljene donacije u robi i novcu namijenjene su povratnicima u mjesnim zajednicama Kučić Kula, Čelopek – Grebe, Gornji Šepići, Donji Grbavci, Centar, Jusići, Gornji Šepak, Križevići i Đulići, a konovj je upućen u krug preduzeća «Drinaplast» u naselju Glumina kod Zvornika, odakle će Opština Zvornik izvršiti pojedinačnu distribuciju robe u prioritetne mjesne zajednice.
Ukupna donacija novčanih sredstva iznosi 30.000 KM, od čega je Općina Zenica učestvovala s 10.000 KM, dok se donacije u vidu robe uglavnom sastoje od građevinskog materijala, vodomaterijala i plastenika. Primopredaji su prisustvovali predstavnici Općine Zenica, Opštine Zvornik i federalnog Ministarstva za raseljene osobe i izbjeglice.