28.6.08

GRBALJ - ČELIK, danas u 17.30

Čelikov strucni stožer i nogometaši uvjereni su da u revanš utakmici 1. kola Intertoto Cupa koju ce danas (17,30) u Nikšicu odigrati protiv momcadi OFK Grbalj, mogu sacuvati minimalnu prednost (3:2) koju su donijeli sa Bilinog polja. Optimizam ne kvari ni povreda najboljeg zenickog nogometaša, Nermina Šabica koji je s momcadi stigao u Crnu Goru ali ciji se nastup, zbog povrede lože, teško ocekivati.
- Željeli smo se pojacati u proteklom tjednu, medutim nismo uspjeli, nismo mogli prijaviti nove igrace i šta je, tu je. Na vratima ce debitirati Bojan Tripic koji ce zamijeniti Jasmina Burica. Nisam siguran ko ce igrati umjesto Šabica, kaže Ivo Ištuk, trener Celika koji za ovaj mec može racunati na 16 nogometaša, od kojih su dvojica juniora, te dvojica kojih se strucni stožer namjerava riješiti nakon ove utakmice.
Kao alternative za Šabica važe Zlatan Gafurovic i Armin Duvnjak, a izvjesno je da ce umjesto Mahira Karica koji je igrao prije sedam dana, a kojem je u meduvremenu urucen otkaz, ovaj put u špicu zaigrati Zoran Novakovic.
- Raduje me odlicna atmosfera u momcadi. Prednost koju imamo nije kapitalna ali je u svakom slucaju prednost. I rezultatska i psihološka. Crnogorci ce morati napasti, na njima je pritisak i to cemo pokušati iskoristiti. Više puta analizirali smo prvi mec, vidjeli gdje smo griješili ali i gdje je naš domacin tanak. Njihova jaca strana su prekidi i ako to uspijemo neutralizorati, prvo poluvrijeme završimo sa nulom, mislim da cemo i na kraju slaviti. Uostalom, ne vjerujem da možemo odigrati lošije nego što smo to uradili prije sedam dana u Zenici, kaže Ištuk.
Da je Celikova obrana u 92. minuti prve utakmice bolje reagirala i sprijecila korpulentnog Darka Pavicevica da postigne drugi pogodak za svoju momcad, Zenicani bi danas mnogo glasnije pricali o eventualnom narednom protivniku, turskom Sivasporu. Ovako, za nastavak europskog puta, Zenicanima ce trebati puno više truda ali i srece. Na tribinama Gradskog stadiona u Nikšicu naci ce se i grupa od stotinjak navijaca Celika.

AKTERI


Gradski stadion u Nikšicu. Kapacitet 15.000. Sudac: Sandor Szabo. Pomocnici: Zsolt Attila Szpisjak i Ištvan Albert (svi Madarska). Delegat: Adrian Titcombe (Engleska). Pocetak utakmice u 17,30 sati.

OFK GRBALJ: Kljajevic, Mazic, Petrovic, Grujic, Dragicevic, Bojovic, Franciškovic, Videkamic, Boškovic, Pavicevic, Kasalica. Trener: Nebojša Vignjevic.

CELIK: Tripic, Jurcevic, Moranjkic, Hasanovic, Markovic, Salcinovic, Pupcevic, Kapetan, Šabic (Duvnjak, Gafurovic), Novakovic, Hadžic. Trener: Ivo Ištuk. (a.m.)


NA RADIJU Q ZENICA UKLJUČENJA od 17.30 U PRIJENOS UTAKMICE


klikni ovdje