3.6.09

Igračka križaljka na Bilinom Polju



Na Bilinom Polju spuštena je zavjesa na još jednu neuspjelu sezonu. Nakon posljednje utakmice u sezoni mnogim igračima istekao je ugovor pa su napustili Bilino Polje.

Nerminu Šabiću istekao je igrački ugovor ali bi on mogao ostati na funkciji pomoćnog trenera - igrača koju je obavljao tokom proljetnog dijela prvenstva. Sve zavisi od toga ko će biti novi trener struke Čelika i da li će birati novi stručni štab? Realno, Nermin Šabić bi se trebao oprostiti od aktivnog igranja jer i ove sezone je bio više ''porvijeđen'' nego zdrav. To se posebno odnosilo na gostujuće utakmice...

Emiru Hadžiću istekao je ugovor sa Čelikom i on planira da karijeru nastavi u inostranstvu. Još uvijek nije poznata destinacija u koju bi napadač Čelika trebao otići.. U pisanim medijima novopečeni reprezentativac BiH izjavio je kako će sigurno napusti Čelik i otići u inostranstvo, ali da sa druge strane kada se bude vraćao doći će jedino u Čelik jer nebi mogao igrati niti za jedan drugi klub u našoj ligi...

Mladen Jurčević je trenutno u Zenici gdje se odmara i čeka rasplet situacije. Nadajmo se da će ''klupski oci'' zadržati ovog igrača...

Igor Jančevski je napustio Zenicu i za sada je nepoznato da le će se vraćati u Čelik. Isti status je sa Jasminom Moranjkićem i Almirom Hasanovićem.

Sa druge strane u klub se sigurno vraća Elvir Čolić koji je ovog proljeća posuđen Veležu. Igrač prema javnosti dostupnim informacijama još uvijek ima važeći ugovor sa Čelikom i treba se pojaviti na prozivci. Ukoliko se ovaj igrač ne pojavi naredne sezone u klubu onda cijela zenička sportska javnost treba od UO Čelika tražiti objašnjenje zašto je on ostao u Veležu. Samo da napomenemo da je Čolić najbolje ocijenjeni igrač lige proljetnog dijela prvenstva.

Iako je još uvijek rano o tome govoriti kao moguča pojačanja kluba spominju se tri igrača.

Dejan Martinović rođen je u Posušju http://www.facebook.com/l/;19.07.1983. Igra na poziciji veznog igrača. U svojoj karijeri promjenio je veliki broj klubova. Karijeru je počeo u Posušju za koji je nastupao do sezone 2003-2004. Narednu sezonu otišao je u Hajduk iz Splita ali se tamo nije naigrao pa se ponovo vratio u Posušje za koje je nastupao do 2006. Nakon toga otišao je u Njemačku gdje je branio boje trećeligaša FSV LU-Oggersheim. Nakon neuspješne sezone vratio se u Žepče. Nakon ispadanja Žepča iz Premijer lige otišao je u ruski drugoligaš FC Terek Grozny. Po povratku iz Rusije nastupao je za Široki Brijeg.

Saša Stijepić brani boje Rudara iz Prijedora. Ovaj napadač trenutno je najbolji strijelac lige Republike Srpske. Prema pisanju medija za ovog igrača zainteresovan je veliki broj klubova iz Premijer lige.