15.2.09

Vranduk - nesreća

Esma Hodžić iz Doboj – Istoka zadobila je teške povrede u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila jučer oko 6,50 sati na magistralnom putu M-17, nadomak tunela Vranduk, petnaestak kilometara od Zenice.

Ona se nalazila na lokalitetu Vjetrenica za upravljačem "Fiata" (612-T-838), koji se direktno sudario sa kombijem "Mercedes" (683-T-148), kojim je upravljao H.S iz Zavidovića. Stradalu Esmu su iz vozila izvukli pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinice Zenica, nakon čega je vozilom hitne pomoći prebačena u Kantonalnu bolnicu Zenica.

- Pacijentu su dijagnosticirane teške tjelesne povrede opasne po život. Ona se nalazi u komatoznom stanju, urađene su sve potrebne pretrage, te je zbrinuta na u KBZ, saopćili su nam na odjelu Intenzivne njege KBZ. Za sada nije poznato pod kojim se okolnostima dogodila nesreća, a uviđaj su obavili pripadnici MUP-a ZDK. Saobraćaj magistralnim putem M17 je bio u prekidu u oba smjera do devet sati, nakon čega je normalizovan, prvo jednom trakom, a onda u oba smjera.